|
|||
|
|||
Kategorie pobierania
Witam
moją propozycją jest stworzenie kategorii pobierań wraz z przypisanymi im folderami pobierania - przy dodawaniu linków można by ustawić daną kategorię, np. Film, a pliki domyślnie ściągnęłyby się do podkatalogu "Filmy" w tej chwili da się zrobić coś takiego jedynie przez kilanie "Ustawień" w zbieraczy linków i zmianie folderu pobierania - trochę to trwa jeśli pobiera się dużo plików, a kategorie z pewnością umiliłyby życie - przynajmniej moje pozdrawiam |
|
|||
|
|||
stary temat ale podbijam prośbę OPCJONALNIE można takie coś dodać kto chce skorzysta w tym ja.
|
|
|||
|
|||
Też jestem za. Jak możesz to wrzuć propozycje po angielsku na pod forum angielskie, bo tutaj mało supporterów wchodzi.
|
|
|||
|
|||
Również jestem za!
|
|
|||
|
|||
ja juz wrzucalem na angielskich requestach jakies pol roku temu - dostalem wtedy odpowiedz ze zgloszono taki request jakies dwa lata temu i lezy odlogiem. Ostatnio sprawdzalem i nic sie nie zmienilo w tej kwestii. Tez uwazam ze system kategorii/tagow (cos w stylu utorrent) bylby przydatny.
|
|
||||
|
||||
W obecnej wersji nie jest to planowane - w niej poprawiane są głównie pluginy + drobne zmiany nie wymagające ingerencji w rdzeń (w tym GUI) samego oprogramowania.
A ponieważ główne siły programistów idą w przeróbkę (prawie całkowitą) jD w wersji rozwojowej to raczej nie należy się spodziewać poważnych zmian w bieżącej wersji Stable.
|
|||
|
|||
Dodam, że takie segregowanie plików w różnych folderach mogło by się odbywać poprzez sprawdzanie rozszerzenia ściąganych plików. np. w ustawieniach opcja, że pliki z rozszerzeniami *.avi, *.rmvb, *.mpeg4 trafiają odrazu do podfolderu Video, a np. pliki rozszerzeniami *.mp3, *.wav *.oog do podfolderu Audio. Pliki z rozszerzeniami nie przypisanymi do żadnych z folderów trafiały by do folderu ogólnego. Tworzenie takich podfolderów z powiązaniami z rozszerzeniami powinny być konfigurowalne. Taki dodatek na pewno niektórym osobom by się przydał, aczkolwiek dodatek powinien być defaultowo wyłączony - możliwy do włączenia w ustawieniach.
|
|
||||
|
||||
Taki dodatek (Packagizer) będzie w kolejnej wersji - będzie go można właczyć i konfigurować dla niego osobne reguły (je także będzie można selektywnie włączać lub nadawać im priorytet).
Wstępnie (wersja alpha) wygląda to w ten sposób:
|
|