|
|||
|
|||
Automatyczne wyłączanie komputera
Tak jak w temacie, moją propozycja jest taka opcja, dużo konkurencyjnych (a może i nie) programów ja ma, jak ľTorrent itp.
Mi bardzo taka opcja by się przydała ponieważ pliki ściągam w nocy, nieraz trwa to godzinę, nieraz parę ale większość czasu komputer nie robi nic (marnuje energię) Co o tym myślicie? p.s I druga mini propozycja, dodać możliwość wyłączenia opcji JDUnrar |
|
||||
|
||||
Ależ przecież jD od dawna posiada takie mozliwości.
Wyłączanie kompa po zakończeniu ściągania: 1. Wejdź w Ustawienia -> Wtyczki i Dodatki --> Rozszerzenia 2. Wybierz i włącz checkboxem dodatek: Zamykanie systemu 3. W sekcji "Rozszerzenia" pojawi się nowa pozycja: "Zamykanie systemu" 4. Skonfiguruj ją wg swoich preferencji: -- Włączone przy starcie: dodatek będzie automatycznie aktywowany przy starcie jD -- Tryb - chyba nie wymaga wyjaśnień -- Wymuś zamykanie - alternatywna metoda, jeśli standardowe wyłączanie systemu nie zadziała. 5. Po skonfirugowaniu, uruchomieniu downloadów, w menu: Dodatki wybierz opcję "Zamykanie systemu" - pojawi się komunikat o aktywowaniu/deaktywowaniu zamykania systemu. Wyłączanie opcji jDUnrar: Jeśli dodatek jest włączony: z menu wybrać opcję: Dodatki -> JDUnrar i odznaczyć: "Włączone". Alternatywnie: Ustawienia -> Rozszerzenia -> Na liście dodatków w okienku odznaczyć: "jDUnrar" - dodatek przestanie być aktywny.
|
|