JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12.05.2022, 02:14
almondjoy8 almondjoy8 is offline
Modem User
 
Join Date: May 2022
Posts: 1
Default Mac Os Command keyboard shortcut no longer functional

Recent update affected Command+click shortcut. No longer selects multiple files. I use to be able to select multiple individual files in a package. Now when I try the shortcut it only selects the one file while unselecting the previous ones.
Reply With Quote
  #2  
Old 12.05.2022, 12:42
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,851
Default

Quote:
Originally Posted by almondjoy8 View Post
Recent update
No updates/changes from our/JDownloader side at all. Tested on two different Macs and working fine. Please check your system/mouse/accessibility settings. Also try to restart your OS.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #3  
Old 13.05.2022, 11:20
biribao biribao is offline
Modem User
 
Join Date: May 2022
Posts: 2
Default

I have same problem on Macbook Air M1
Reply With Quote
  #4  
Old 13.05.2022, 11:52
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,851
Default

@biribao and @almondjoy8: what MacOS version?

I can reproduce on my MacMini as well but no changes on JDownloader side, so most likely a bug/change by Apple
I can also reproduce issues outside of JDownloader eg in Finder the selection no longer works reliable
__________________
JD-Dev & Server-Admin

Last edited by Jiaz; 13.05.2022 at 12:15.
Reply With Quote
  #5  
Old 13.05.2022, 12:14
biribao biribao is offline
Modem User
 
Join Date: May 2022
Posts: 2
Default

macOS Monterey 12.3.1. In finder and other software the cmd+click work fine, in jdownloader the cmd have no effect. Multi selection with shift key work normally.
Reply With Quote
  #6  
Old 13.05.2022, 12:16
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,851
Default

Quote:
Originally Posted by biribao View Post
macOS Monterey 12.3.1. In finder and other software the cmd+click work fine
same macOS Version but can reproduce issues with finder too. sometimes the selection doesn't add, sometimes it clears the whole selection, sometimes it works

still trying to find the cause of this, no changes on JDownloader side
__________________
JD-Dev & Server-Admin

Last edited by Jiaz; 13.05.2022 at 13:11.
Reply With Quote
  #7  
Old 13.05.2022, 17:54
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,851
Default

It's caused by some internal changes in Java17, I can reproduce on both Mac

will try to find the cause/fix it
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #8  
Old 16.05.2022, 18:36
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,851
Default

Update: I've found possible fix but will have to test it first
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #9  
Old 18.05.2022, 09:54
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,851
Default

Update: issue is fixed with latest update.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #10  
Old 21.05.2022, 18:39
eno eno is offline
Modem User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 2
Default

So is the fix to update Java too? I am running the latest JD but still see this bug. I am running Java 8 (1.8.0_333-b02) on macOS 10.14.6 (Mojave)
Reply With Quote
  #11  
Old 21.05.2022, 20:52
Maelcum Maelcum is offline
JD VIP
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 319
Default

Hi,

I just updated, and it still doesn't work.

Thanks in advance,
M
Reply With Quote
  #12  
Old 23.05.2022, 12:35
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,851
Default

@eno: I was able to reproduce the issue on High Sierra, Mojave and Monterey but ONLY on Java 17.
On Java 8 , all three tested OS worked fine.
And latest update did fix it for me on all tested OS.
Have you changed theme on your JDownloader installation ? Settings->Advanced Settings->GraphicalUserInterfaceSettings.lookandfeeltheme is default?

Can you please check with newer java, see https://jdownloader.org/jdownloader2
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #13  
Old 23.05.2022, 13:24
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,851
Default

@All that have this issue, please post/provide a screenshot of your about dialog of JDownloader, see https://support.jdownloader.org/Know...tion-directory
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #14  
Old 23.05.2022, 17:12
emmit emmit is offline
Modem User
 
Join Date: May 2022
Posts: 3
Default

I'm still having this issue. Mojave and java 1.8.

"About" screenshot enclosed.
Attached Thumbnails
jdownloader-about.jpg  
Reply With Quote
  #15  
Old 23.05.2022, 17:18
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,851
Default

@emmit: just asking, this issue is new for you, right? didn't happen before but now happens with recent update?
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #16  
Old 23.05.2022, 18:00
emmit emmit is offline
Modem User
 
Join Date: May 2022
Posts: 3
Default

Yes. This is a new issue. I just noticed it after one of the recent updates (I just discovered it about 2-3 days ago). I use 'Cmd-Select' frequently, so immediately noticed that it was gone.

I just checked this on another computer running Catalina. I haven't upgraded JDownloader on that machine in a little while. Java is current. So checked to see if 'Command-Select' worked properly before upgrade (it did). Allowed JDownloader upgrade, and Cmd-Select no longer worked after upgrade. I took an 'About' screenshot before upgrade and again after. Both files enclosed here if that is helpful

Thanks for your help. If I can assist in any other way, please feel free to ask.
Attached Thumbnails
JD-before_upgrade.jpg   JD-after_upgrade.jpg  
Reply With Quote
  #17  
Old 23.05.2022, 18:06
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,851
Default

@emmit: Thanks for the feedback. I'm working on it but have to wait for some 3rd party feedback.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #18  
Old 24.05.2022, 01:59
Maelcum Maelcum is offline
JD VIP
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 319
Default

Hi,

Here's the screenshot of the About dialog.



I'm using the latest Big Sur.

Thanks,
M
Reply With Quote
  #19  
Old 24.05.2022, 09:36
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,851
Default

@All: Should be fixed with next core update. Thanks for the reports!
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #20  
Old 25.05.2022, 21:22
emmit emmit is offline
Modem User
 
Join Date: May 2022
Posts: 3
Default

I just upgraded to core# 46070 and all is well. Cmd-Select works normally and as expected once again. (Mojave, Java 1.8.0)

Thanks for fixing this so quickly!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 21:19.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.