JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10.04.2014, 02:14
louis louis is offline
Junior Loader
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 12
Default "pozostałe pliki" - dodawanie linków, włączanie programu

Mam pytanie odnośnie funkcjonalności JD2 Beta: otóż, dodając linki one automatycznie grupują się w schowku z podpisem "pozostałe pliki"; trzeba je potem wyodrębniać (pojedynczo, lub grupowo) - każdorazowo z przypisaniem właściwego miejsca. Dlaczego nie może być tak, że każdy link jest przypisywany osobno, nie zaś do wspólnej kategorii "pozostałe pliki"? Można to jakoś ustawić? Bo niektóre pliki dodawane są normalnie, a niektóre właśnie jako "wszystkie pliki", co znacznie utrudnia płynność pobierania dużych ilości danych:outch:. Co należy zmienić w ustawieniach?

P.S. Czy w JD2 jest funkcja, by program samodzielnie włączył się/zaczął pobierać o określonej porze?:confused:
Reply With Quote
  #2  
Old 10.04.2014, 12:01
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Ustawienia -> Packagizer - włączyć wtyczkę.
Domyślna reguła będzie również dla każdego pakietu tworzyła podkatalog z jego nazwą.

Nie ma funkcji schedulera, należy skorzystać z narzędzi systemowych np. Harmonogram Zadań w WIndows.
Reply With Quote
  #3  
Old 11.04.2014, 10:18
louis louis is offline
Junior Loader
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 12
Default

Dziękuję za odpowiedź, włączyłem wtyczkę. Jeszcze jedna kwestia: podczas pobierania zanika pokazywanie ETA. Trzeba to ręcznie przywracać za każdym razem (opis pobierania--------------> ustawienia), czy jest jakaś możliwość, aby on samodzielnie nie "gubił" wyświetlania ETA?
Reply With Quote
  #4  
Old 11.04.2014, 18:20
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,294
Default

louis - podobno ma to być naprawione w "Next Core JD2"
Reply With Quote
  #5  
Old 11.04.2014, 18:43
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Akurat mam wyłączony ten panel i nie zwracałem uwagi.
Włączyłem go i nie zauważyłem, żeby ETA znikała.
Zauważ, że ETA zależy również od opcji "filtrujących": np. od ustawienia przełącznika "Dodatkowe informacje..." + przełączniki dla linków.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 21:58.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.