JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22.04.2009, 18:47
Ketyow
Guest
 
Posts: n/a
Unhappy jak połączyć sie z roterm dir-300 1.03

Pytanie jak w temacie(1) a po za tym po co on sie łączy z routerem(2) i czy mogę korzystać z neta jak jest włączone ściąganie(3)?
Reply With Quote
  #2  
Old 22.04.2009, 21:41
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

JD łączy się z routerem, by zresetować połączenie z Internetem. Cała operacja ma na celu zmianę adresu IP na nowy, nie obciążony ograniczeniami ze strony serwisu hostingowego. Podczas ponownego połączenia następuje przerwa w dostępie do Internetu. Warunkiem skorzystania z tej opcji jest posiadanie usługi dostępu do Internetu z dynamicznie przypisywanym adresem IP oraz danych dostępowych (IP, nazwa użytkownika i hasło) do routera.
Żeby skonfigurować JDownloadera do automatycznego resetowania połączenia można skorzystać z funkcji wykrywania routera, wyboru modelu z listy, lub ostatecznie Nagrywania ponownego połączenia. Wszystko dostępne w konfiguracji.
Reply With Quote
  #3  
Old 23.04.2009, 20:08
Ketyow
Guest
 
Posts: n/a
Default

czyli jak mam internet z Astera stałe zewnętrzne ip to nie moge urzywać JD ?
Reply With Quote
  #4  
Old 24.04.2009, 19:17
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Używać JD jak najbardziej można, jednak stałe IP powoduje, że nie można ominąć czasu oczekiwania, który serwują nam niektóre serwisy hostingowe (np. RapidShare.com). JD będzie dalej pobierał, jednak trzeba będzie odczekać swoje. Na szczęście zrobi to automatycznie, nie trzeba go pilnować.
Reply With Quote
  #5  
Old 24.04.2009, 21:50
Ketyow
Guest
 
Posts: n/a
Default

no oki ale w takim razie jak ma zrobić to z routerem ? skoro nie ma go na liście to co mam zrobić ?:)
Reply With Quote
  #6  
Old 25.04.2009, 10:55
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Zignorować, a w pasku narzędzi kliknąć opcję ponownego połączenia (nr 11) tak, żeby nie było ptaszka przy niej.
Reply With Quote
  #7  
Old 27.04.2009, 23:34
Ketyow
Guest
 
Posts: n/a
Default

Dzieki wielkie :D

jest to troszke dziwne że w takim razie nie ma opcji a właściwie pytania "masz stałe czy zmienne IP?" :D
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 20:59.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.