|
|||
|
|||
Błąd
mam taki problem widoczny na załączniku, czasem odpala i ściąga bez problemu czasem tak jak dzisiaj są problemy.
teraz tak po klikaniu na raportuj czasem zaczyna działać ściąganie na cały dzień czasem na godzinke czasem na 2 pliki..... używam konta premium opłaconego z nikim nie współdzielone, aktualizacje JD2 są najnowsze, antywirus włączony dodane reguły JD2. ktoś podpowie co zrobić?? jeszcze log: 05.12.14 10.10.46to05.12.14 11.22.43 jdlog://3748291347141/ Last edited by mondrol; 05.12.2014 at 11:25. |
|
||||
|
||||
W sumie masz wytłumaczenie na obrazku - połączenia są blokowane przed Bitdefendera.
To samo potwierdzają logi: ----------------Response Information------------ Connection-Time: 69ms ----------------Response------------------------ HTTP/1.1 403 Blocked by Bitdefender Z jakiejś przyczyny antywirus blokuje ruch generowany przez JD2. Większość tego typu narzędzi posiada opcję dodania aplikacji do listy zaufanych - więc poszukaj takiej opcji w swoim antywirusie i dodaj proces jdownloader2.exe do niej. Jeśli twój AV również to umożliwia to wyłącz dla JD2 także skanowanie ruchu sieciowego - dobrze skonfigurowany AV i tak przecież sprawdza pliki przy uruchamianiu/rozpakowywaniu, więc skanowanie niepotrzebnie obciąża połączenie (przydatne jest jedynie w czasie uruchamiania programów lub przeglądania stron w przeglądarce).
|
|||
|
|||
coalado - jest "very busy" - jak zawsze a raztoki - raczej rzadko odpisuje na Czacie....
editestowy - Mowileś, że mogę usunąć folder "jre" z Javą ..usunąłem... zawsze usuwam ... ale jak większa jakaś aktualizacja "Core.jar" to folder ponownie się "tworzy sam" z JAVA Uruchamiam zawsze z Jdownloader.jar Klikam aktualizacja, jakiś błąd z I/O, anuluje aktualizacje Chcę zrestartować - nic się nie dzieje... kolejny błąd z JVM Więc uruchamiam jeszcze raz javaw.exe następny błąd - brak uprawnień do zapisu Myślę sobie - jak to brak skoro jestem zalogowany jako Administrator... ale zauważyłem, że w menedżerze są 2 procesy JDownloader2.EXE ..jeden z nich nie został prawidłowo zamknięty (Okna nie ma) ale PROCES WISI... a drugi działa ale nie można ukończyć bo 1 proces trzeba zabić... więc go zabijam... To dość stary problem, wystepuje raz na kilka miesięcy.. podsumujmy Nakładka(exe) na Jdownloader.jar oraz instalacja(nie wiem w jakim celu?) (już wcześniej usuniętego jar i instalacja JAVA przez AKTUALIZATOR) powoduje te problemy Last edited by djmakinera; 08.12.2014 at 19:03. |
|
||||
|
||||
Problemy jakie opisujesz występują wyłacznie w twoich instalacjach, ja używam JD2 od początku pojawienia się - ani razu nie zdarzyła mi się taka sytuacja jak opisujesz.
Na instalacji z maja, jaką miałem na dysku zewnętrznym: uruchomiłem przez JAR, zaktualizowałem (stara instalacja a więc jądro aplikacji również zostało zaktualizowe) i NIE utworzył mi się ponownie katalog JAVA, nie miałem żadnych problemów z "powielonymi" procesami. Tak więc masz coś tak skopane w instalacjach, że nie można tego powtórzyć Dodatkowo: nie wiem, po co startujesz bezpośrednio Jdownloader.jar - nakładka EXE jest właśnie po to, aby nie trzeba było pisać tasiemcowej listy parametrów wywołania JVM, wszystkie można umieścić w JDownloader2.vmoptions Problem z twoimi "zgłoszeniami" jest taki, że w kółko zgłaszasz to samo, o "kilku" procesach był już wątek i tam pisaliśmy co jest przyczyną... - stąd też nie dziw się, że developerzy są niechętnie nastawieni do "szukania" rozwiązań twoich "problemów"...
|
|||
|
|||
Akurat tą instalację wykonałem przy coalado i nic nie zmieniałem... oprócz tego, że usunąłem jre i nic więcej
vmoptions - zmienił sam coalado - nie ja A problem "BRAK UPRAWNIEŃ" występuje tylko gdy aktualizuje "RDZEŃ" (albo jakaś duża aktualizacja)... w żadnym innym przypadku nie wystepuje ale łatwo je rozwiązać... Jeden z procesów JDownloader2.exe nie może zostać poprawnie zakończony... (wisi) jak go nie zabije a uruchomie nowy proces to będzie drugi... proste...Process Explorer pokazuje wiele procesów Musze jeszcze jeden raz właczyć program i to powoduje ten 2 proces - teraz rozumiesz? ------------------------Thread: 1:org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.log----------------------- --ID:1TS:1418056464073-08.12.14 17:34:24 - [org.appwork.utils.Application(printSystemProperties)] -> SysProp: java.runtime.name: Java(TM) SE Runtime Environment --ID:1TS:1418056464074-08.12.14 17:34:24 - [org.appwork.utils.Application(printSystemProperties)] -> SysProp: exe4j.moduleName: Z:\jdownloader8\JDownloader2.exe --ID:1TS:1418056464074-08.12.14 17:34:24 - [org.appwork.utils.Application(printSystemProperties)] -> SysProp: exe4j.semaphoreName: z:_jdownloader8_jdownloader2.exe1--ID:1TS:1418056464074-08.12.14 17:34:24 - [org.appwork.utils.Application(printSystemProperties)] -> SysProp: sun.boot.library.path: z:\jdownloader8\jre\bin --ID:1TS:1418056464086-08.12.14 17:34:24 - [org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher(init)] -> Args: [-focus, -selfupdateerror, java.io.IOException: Could not move Z:\jdownloader8\JDownloader.jar to Z:\jdownloader8\JDownloader.jar.backup.1 timeout Timeout: 30000 at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.renameTo(SelfTest.java:421) at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.createBackup(SelfTest.java:359) at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.onSelfTestOK(SelfTest.java:214) at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.run(SelfTest.java:63) at org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.init(SecondLevelLauncher.java:494) at org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.runMain(SecondLevelLauncher.java:332) at org.jdownloader.update.launcher.JDLauncher.main(JDLauncher.java:10) ] --ID:1TS:1418056464097-08.12.14 17:34:24 - [org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher(init)] -> existing jD instance found!--ID:1TS:1418056464097-08.12.14 17:34:24 - [org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher(init)] -> Send parameters to existing jD instance and exit: [-focus, -selfupdateerror, java.io.IOException: Could not move Z:\jdownloader8\JDownloader.jar to Z:\jdownloader8\JDownloader.jar.backup.1 timeout Timeout: 30000 at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.renameTo(SelfTest.java:421) at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.createBackup(SelfTest.java:359) at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.onSelfTestOK(SelfTest.java:214) at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.run(SelfTest.java:63) at org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.init(SecondLevelLauncher.java:494) at org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.runMain(SecondLevelLauncher.java:332) at org.jdownloader.update.launcher.JDLauncher.main(JDLauncher.java:10) ] Last edited by djmakinera; 08.12.2014 at 20:07. |
|
||||
|
||||
Nie widzę związku z tym co zgłaszasz:
"Nakładka(exe) na Jdownloader.jar oraz instalacja(nie wiem w jakim celu?) (już wcześniej usuniętego jar i instalacja JAVA przez AKTUALIZATOR) powoduje te problemy" W poście #4 napisałem wszystko wyraźnie. Dalsza dyskusja na ten temat, na forum jest bezcelowa - cytując klasyka: "Please stop reporting seldom errors and if you do, please do it via support chat."
|
|