JDownloader Community - Appwork GmbH

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 05.12.2014, 10:31
mondrol
Guest

Default Błąd

mam taki problem widoczny na załączniku, czasem odpala i ściąga bez problemu czasem tak jak dzisiaj są problemy.
teraz tak po klikaniu na raportuj czasem zaczyna działać ściąganie na cały dzień czasem na godzinke czasem na 2 pliki.....
używam konta premium opłaconego z nikim nie współdzielone, aktualizacje JD2 są najnowsze, antywirus włączony dodane reguły JD2.
ktoś podpowie co zrobić??
jeszcze log:
05.12.14 10.10.46to05.12.14 11.22.43 jdlog://3748291347141/
Attached Thumbnails
Clipboard01.jpg  

Last edited by mondrol; 05.12.2014 at 11:25.
Old 05.12.2014, 19:17
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter

W sumie masz wytłumaczenie na obrazku - połączenia są blokowane przed Bitdefendera.
To samo potwierdzają logi:
----------------Response Information------------
Connection-Time: 69ms
----------------Response------------------------
HTTP/1.1 403 Blocked by Bitdefender

Z jakiejś przyczyny antywirus blokuje ruch generowany przez JD2. Większość tego typu narzędzi posiada opcję dodania aplikacji do listy zaufanych - więc poszukaj takiej opcji w swoim antywirusie i dodaj proces jdownloader2.exe do niej.
Jeśli twój AV również to umożliwia to wyłącz dla JD2 także skanowanie ruchu sieciowego - dobrze skonfigurowany AV i tak przecież sprawdza pliki przy uruchamianiu/rozpakowywaniu, więc skanowanie niepotrzebnie obciąża połączenie (przydatne jest jedynie w czasie uruchamiania programów lub przeglądania stron w przeglądarce).
Old 08.12.2014, 19:00
djmakinera djmakinera is offline
Banned

coalado - jest "very busy" - jak zawsze a raztoki - raczej rzadko odpisuje na Czacie....

editestowy - Mowileś, że mogę usunąć folder "jre" z Javą ..usunąłem... zawsze usuwam ...

ale jak większa jakaś aktualizacja "Core.jar" to folder ponownie się "tworzy sam" z JAVA

Uruchamiam zawsze z Jdownloader.jar
Klikam aktualizacja, jakiś błąd z I/O, anuluje aktualizacje
Chcę zrestartować - nic się nie dzieje... kolejny błąd z JVM

Więc uruchamiam jeszcze raz javaw.exe
następny błąd - brak uprawnień do zapisu

Myślę sobie - jak to brak skoro jestem zalogowany jako Administrator...

ale zauważyłem, że w menedżerze są 2 procesy JDownloader2.EXE ..jeden z nich nie został prawidłowo zamknięty (Okna nie ma) ale PROCES WISI...

a drugi działa ale nie można ukończyć bo 1 proces trzeba zabić...

więc go zabijam...

To dość stary problem, wystepuje raz na kilka miesięcy..

podsumujmy

Nakładka(exe) na Jdownloader.jar oraz instalacja(nie wiem w jakim celu?) (już wcześniej usuniętego jar i instalacja JAVA przez AKTUALIZATOR) powoduje te problemy

Last edited by djmakinera; 08.12.2014 at 19:03.
Old 08.12.2014, 19:38
editestowy's Avatar
Polish Supporter

Problemy jakie opisujesz występują wyłacznie w twoich instalacjach, ja używam JD2 od początku pojawienia się - ani razu nie zdarzyła mi się taka sytuacja jak opisujesz.
Na instalacji z maja, jaką miałem na dysku zewnętrznym: uruchomiłem przez JAR, zaktualizowałem (stara instalacja a więc jądro aplikacji również zostało zaktualizowe) i NIE utworzył mi się ponownie katalog JAVA, nie miałem żadnych problemów z "powielonymi" procesami.
Tak więc masz coś tak skopane w instalacjach, że nie można tego powtórzyć

Dodatkowo: nie wiem, po co startujesz bezpośrednio Jdownloader.jar - nakładka EXE jest właśnie po to, aby nie trzeba było pisać tasiemcowej listy parametrów wywołania JVM, wszystkie można umieścić w JDownloader2.vmoptions

Problem z twoimi "zgłoszeniami" jest taki, że w kółko zgłaszasz to samo, o "kilku" procesach był już wątek i tam pisaliśmy co jest przyczyną... - stąd też nie dziw się, że developerzy są niechętnie nastawieni do "szukania" rozwiązań twoich "problemów"...
Old 08.12.2014, 19:45
djmakinera djmakinera is offline
Banned

Akurat tą instalację wykonałem przy coalado i nic nie zmieniałem... oprócz tego, że usunąłem jre i nic więcej
vmoptions - zmienił sam coalado - nie ja

A problem "BRAK UPRAWNIEŃ" występuje tylko gdy aktualizuje "RDZEŃ" (albo jakaś duża aktualizacja)... w żadnym innym przypadku nie wystepuje

ale łatwo je rozwiązać...

Jeden z procesów JDownloader2.exe nie może zostać poprawnie zakończony... (wisi) jak go nie zabije a uruchomie nowy proces to będzie drugi... proste...Process Explorer pokazuje wiele procesów

Musze jeszcze jeden raz właczyć program i to powoduje ten 2 proces - teraz rozumiesz?

------------------------Thread: 1:org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.log-----------------------
--ID:1TS:1418056464073-08.12.14 17:34:24 - [org.appwork.utils.Application(printSystemProperties)] -> SysProp: java.runtime.name: Java(TM) SE Runtime Environment
--ID:1TS:1418056464074-08.12.14 17:34:24 - [org.appwork.utils.Application(printSystemProperties)] -> SysProp: exe4j.moduleName: Z:\jdownloader8\JDownloader2.exe
--ID:1TS:1418056464074-08.12.14 17:34:24 - [org.appwork.utils.Application(printSystemProperties)] -> SysProp: exe4j.semaphoreName: z:_jdownloader8_jdownloader2.exe1--ID:1TS:1418056464074-08.12.14 17:34:24 - [org.appwork.utils.Application(printSystemProperties)] -> SysProp: sun.boot.library.path: z:\jdownloader8\jre\bin

--ID:1TS:1418056464086-08.12.14 17:34:24 - [org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher(init)] -> Args: [-focus, -selfupdateerror, java.io.IOException: Could not move Z:\jdownloader8\JDownloader.jar to Z:\jdownloader8\JDownloader.jar.backup.1 timeout Timeout: 30000
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.renameTo(SelfTest.java:421)
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.createBackup(SelfTest.java:359)
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.onSelfTestOK(SelfTest.java:214)
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.run(SelfTest.java:63)
at org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.init(SecondLevelLauncher.java:494)
at org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.runMain(SecondLevelLauncher.java:332)
at org.jdownloader.update.launcher.JDLauncher.main(JDLauncher.java:10)
]
--ID:1TS:1418056464097-08.12.14 17:34:24 - [org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher(init)] -> existing jD instance found!--ID:1TS:1418056464097-08.12.14 17:34:24 - [org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher(init)] -> Send parameters to existing jD instance and exit: [-focus, -selfupdateerror, java.io.IOException: Could not move Z:\jdownloader8\JDownloader.jar to Z:\jdownloader8\JDownloader.jar.backup.1 timeout Timeout: 30000
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.renameTo(SelfTest.java:421)
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.createBackup(SelfTest.java:359)
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.onSelfTestOK(SelfTest.java:214)
at org.jdownloader.update.launcher.SelfTest.run(SelfTest.java:63)
at org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.init(SecondLevelLauncher.java:494)
at org.jdownloader.update.launcher.SecondLevelLauncher.runMain(SecondLevelLauncher.java:332)
at org.jdownloader.update.launcher.JDLauncher.main(JDLauncher.java:10)
]

Last edited by djmakinera; 08.12.2014 at 20:07.
Old 08.12.2014, 20:52
editestowy's Avatar
Polish Supporter

Nie widzę związku z tym co zgłaszasz:
"Nakładka(exe) na Jdownloader.jar oraz instalacja(nie wiem w jakim celu?) (już wcześniej usuniętego jar i instalacja JAVA przez AKTUALIZATOR) powoduje te problemy"

W poście #4 napisałem wszystko wyraźnie.
Dalsza dyskusja na ten temat, na forum jest bezcelowa - cytując klasyka:
"Please stop reporting seldom errors and if you do, please do it via support chat."
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules