|
|||
|
|||
Captcha obciąża 100 procent procesora
Po aktualizacji gdzieś 3-4 dni temu strasznie teraz obciąża procesor przy odczytywaniu captcha. Nie widzę, żeby ktoś to zauważył na angielskim forum, bo pewnie jak ktoś ma w miarę nowy, czy 4 rdzeniowy procek to nie widać, ale u mnie zawsze captcha wyświetlała szybko okienko do wpisania, a teraz wyskakuje ikona odczytywania, ale zanim wyskoczy dialog mija z 5, a nieraz nawet 10 sekund, a procek mam obciążony na 100 procent. Prosiłbym edi, żebyś zwrócił im uwagę na to. Nie wiem czy to zgłaszać w błędach, sugestiach czy ogólnych, więc jak nie w odpowiednim dziale to sorry.
|
|
||||
|
||||
Podaj jakieś przykłady, może uda się powtórzyć - w kodzie nie znalazłem aby coś było modyfikowane w obsłudze "Captcha".
Problem dotyczy ReCaptcha czy zwykłej Captcha? Nie masz włączonych jakiś serwisów wspomagających "rozwiązywania" (z zakładki Kody Captcha w Ustawienia)? Captcha/ReCaptcha (JAC) wbudowane działa w większości przypadków na zasadzie takiej, że obrazek do "rozwiązania" jest ściągany na lokalny dysk i następnie wyświetlany, aby użytkownik wprowadził kody. Jeśli masz Atywirus/Firewall sprawdź czy on nie skanuje plików/ruchu JD i nie kontroluje tych obrazków. Być może przy nieco słabszych procesorach tego typu działanie może spowodować mocne jego obciążenie.
|
|