JDownloader Community - Appwork GmbH

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02.11.2009, 21:07
buazen
Guest

Default Problem ze startem[uruchomieniem] JD !

witam.
a wiec na poczatek napisze ze pracuje na XP SP2.
Uzywalem JD juz dosyc dlugi czas i nigdy nie bylo wiekszych problemow.
no i z ilosci sciaganych plikow musialem zmienic[tzn powiekszyc HDD] , co z tym sie rowna nowy partycje ,nowy system itd. NO i na czysciutki system instaluje najnowsza wersje javy [jre-6u14-windows-i586.exe] i JD sciagniety z oficjalnej strony programu,bodajze hiszpanskiej. no i zainstalowalo sie wszystko pieknie wiec daje mu JDownloader.exe a tu pojawil mi sie TYLKO raz komunikat ''could not open virtual java machine'' , i pozniej włączając go przez chwile ładuje sie klepsydra od Windowsa a później znika i nic wiecej. Ogólnie chodzi o to że nie chce mi sie włączyc.w menedzerze widac na chwile proces JD i javy i po 3 sekundach znika i nic sie nie dzieje !

ktos wie jak moge uruchomic program ? jakies instrukcje ?
dzieki
Reply With Quote
Old 02.11.2009, 21:30
Cichy
Guest

Zamknij ten proces w menadżerze i w katalogu głównym programu odszukaj plik windows_restore.bat uruchom go, jeśli dalej będzie problem odinstaluj jave i zainstaluj raz jeszcze. I pytanie na koniec win "oryginalny" czy jakaś modyfikacja ?
Reply With Quote
Old 02.11.2009, 21:38
buazen
Guest

Quote:
Originally Posted by Cichy View Post
Zamknij ten proces w menadżerze i w katalogu głównym programu odszukaj plik windows_restore.bat uruchom go, jeśli dalej będzie problem odinstaluj jave i zainstaluj raz jeszcze. I pytanie na koniec win "oryginalny" czy jakaś modyfikacja ?
ten proces w menadzeze sie sam wylacza o to chodzi i JD i Javy. odinstalowalem ja juz z 5 razy i JD tez. probowalem z windows_restore.bat , aktualizuje sie wsio ok i na koniec znika i niewlacza sie JD

windows ten sam co przed formatem partycji na ktorym hulal JD wczesniej bez zarzutow ! niewiem czy oryginalny ale zTweakowany napewno. wersja TweakedXP_2.0 nigdy nie mialem problemow z niczym jak do tej pory , a jade na nim juz z 3 lata...
Reply With Quote
Old 02.11.2009, 22:15
Cichy
Guest

Pobierz Jave v16u16 (w pierwszym poście padałeś że masz u14 a więc starszą)
Code:
http://www.java.com/pl/download/
To już w zasadzie powinno być wszystko.

Instalowałeś coś w tym systemie nowego (czego nie było wcześniej)? Może blokuje antyvir albo firewall na poprzednim systemie wsio chodziło bo miałeś dodaną regułkę.

Nie widzę co tam dokładnie u Ciebie siedzi więc sam musisz troszkę pokombinować
Reply With Quote
Old 02.11.2009, 23:08
buazen
Guest

zainstalowalem ta wersje z Twojego linku,po wczesniejszym deinstalu starszej, zrobilem wyjatki w firewalu i antyvirze dla jdownloader.exe , wlaczam go i kupa znowu tylko na chwile pojawia sie w menedzerze i nic pozatym.

ciekawe co to moze byc i dlaczego sie nie uruchamia ? to bardzo dziwne...
a najgorsze ze musze zainstalowac tera USD , za ktorym nie przepadam
Reply With Quote
Old 02.11.2009, 23:26
Cichy
Guest

Zaciekawiło mnie skąd faktycznie pobierałeś JD -piszesz że z jakiejś hiszpańskiej strony- pobierz z:

Code:
http://jdownloader.org/download/index
Tam po rozwinięciu zakładki windows będziesz miał do wyboru z jakiego hostingu pobrać JD (żaden nie leży na hiszpańskim serwerze)

Jeśli to nie pomoże to już nie wiem jak mogę pomóc, masz najnowszą jave, pobierz najnowszego JD, porobiłeś wyjątki w antyvirze i firewall, hmm pozostaje tylko system, osobiście modowanych nie trawię zawsze są z nimi jakieś problemy.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules